2. nyílt levél 1. Orbánnak

 

Ütött az óra, időtök lejárt. A kétharmad, melyre oly szívesen hivatkoztok mint Kozsó a szeretetre, mára már sovány egyharmadra olvadt. Fejlett demokráciákban ilyenkor egy önérzetes vezető lemond vagy legalább bizalmatlansági indítványt kezdeményez. (Melyet persze nem a csókos sleppnek kell megszavaznia)

A mai Magyarország azonban oly távol áll a demokráciától, mint SP a Grammy-díjtól. Lebénított szakszervezetek, elnémított sajtó, betiltott népszavazási kezdeményezések és még hosszan sorolhatnám.

Vajon a történelemkönyvek hogyan fogják megörökíteni a jelenlegi éveket?

Sötét középkor 2. ? Legújabb kori Mordor?

Diktátorok jönnek, diktátorok mennek.Vannak azonban olyan keménykezű vezetők is a föld naposabbik felén, akiket kedvelnek az alattvalók. Akik nem csak követelnek és sarcolnak, de adnak is. Te azonban nem tartozol ezek közé. Egy anti- Robin Hood vagy, aki a szegényektől elvesz és a gazdagoknak adja.

Tudjuk, a történelem ismétli önmagát. A rendszerváltás első 20 éve szakemberek által is bevallottan a legvadabb szabadrablásos kapitalizmust idézte. Az idő kereke mintha megfordult volna, s nem előre haladnánk a fejlődés útján. Egy rossz álom az időutazásról, melyből ideje lenne mindannyiunknak feleszmélnie. A feudalizmus tombol napjainkban (idegen földesurak, kiskirályok, hűbéres párttagok,) de a horizonton már feltűnt a rabszolgatartó társadalom délibábja is (kényszermunkatáborok, jogfosztottság stb.)

Ebben a folyamatban bűnös részetek van nektek is, hiszen ott ültetek végig abban a bizonyos magas, soktornyú épületben (kivéve amikor kivonultatok)

S ha most e sorokat olvasva legyintenél „Eh, ez is csak egy szélsőjobbos(balos)”, megnyugtatlak, tévedsz. Egy vagyok a „zemberek” közül akiket mantraszerűen emlegettek, amikor egy újabb őrült ötletet kell lenyomni a nép torkán. Nem vagyok egyik pártnak sem tagja, sem szimpatizánsa. Én csak élni szeretnék tiszta szívvel, boldogulni egy olyan országban, ahol nem csalók és hazugok osztják az észt cinikusan, gőgösen.

Pár éve még talán arról álmodtál, hogy egyszer nagy államférfi lehetsz. Az Orbánhegyi úton kívül majd a nevedet viseli néhány közterület. Ezt a lehetőséget, mit a kezedbe adott a történelem, már eljátszottad.

Ha el is neveznek rólad valamit, az maximum a 4-es metró egy befejezetlen alagútja lesz. S ha az is ugrik, legfeljebb marad neked az Egér út.

A bejegyzés trackback címe:

https://vadistaszandal.blog.hu/api/trackback/id/tr213134104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása