Forró őszt ígértél és ez az első jóslatod, ami beválni látszik.

Ha politikusként nem is, meteorológusként még nagy jövő áll előtted. Németh Lajos kezdheti félteni a munkáját. Bár ha belegondolok, Gaál Noémi sokkal jobban mutat az időjárásjelentés közben a felhők között, mint te. Ha a fellegekben jársz, gondolj arra, olyan magasról jobban fáj a pofáraesés.

Megnyugtatlak, a tavasz még forróbbnak ígérkezik. Addigra az is felébred, akit eddig mesterséges kómában tartottatok a média által. Megérkeznek a csökkentett nyugdíjak, fizetések, elvonások, de a legdühösebbek azok lesznek, akiknél a postás kétszer csenget de egyszer sem fizet.

 

 

Az utóbbi időszak legpofátlanabb húzása volt részetekről a frankhitelesek végtörlesztési „mentőbatyuja”. Csupán önmagatoknak adtok vele esélyt, csak az tud vele élni, akiknek milliók feszülnek otthon a párnahuzatban. A csomag hatására elértéktelenedik a forint, így a nehéz sorsú adósok még nagyobb kátyúba kerülnek. Hogy forinthitelre se érje meg átváltani,  arról a bankok gondoskodnak, megemelik a kamatokat, így az adós azon kapja magát, hogy a havi részlete még magasabb lett, mint váltás előtt.

Szójártó hiába rebegi a kamerákba cinikusan vigyorogva: ”Mindenkit megmentünk”

Az a vicc jut erről eszembe, amikor a róka találkozik a kígyóval és azt mondja neki: -Na mi van kobra, mit lábatlankodsz itt?

-Nem szép dolog a másikon gúnyolódni- tiltakozik a kígyó, mire a róka:

-Jól van, nem kell megsértődni, na kezet rá!

 

Nem az a baj, hogy nem értesz semmihez, hanem hogy a körülötted lévő „tanácsadók” is hasonló képességekkel rendelkeznek. Zugjogászok, kókler közgazdászok, pancser politikusok, gagyi gazdaságkutatók, képmutató képviselők siserehada támogatja tetteid.

Adok egy tanácsot: Ha már semmilyen épkézláb ötleted nincs a magyar gazdaság rendbetételére, ülj be a páncélozott autódba, gurulj le egy határszéli szegény borsodi zsákfaluba. Nyiss be az első kiskocsmába és kérdezz meg valakit a pultnak támaszkodó harcsabajszúak közül. Bármelyik értelmesebb megoldásokat fog adni, mint a jelenlegi szerencsétlenkedés.

 

 

Szép dolog az államadósság csökkentése. De nem mindenáron, főleg a jelenlegi helyzetben, amikor a végsőkig kizsigerelt rétegektől követeltek újabb áldozatokat.

3 millió ember él a szegényküszöb alatt! Eközben pofátlanul 750 ezerre emelitek a tiszteletdíjatok, az éves pártkasszát pedig egymilliárdra. Hol a meghirdetett takarékosság, hol a példamutatás? Hányan fizettetek be az álamadósság-csökkentő alapba? Ezzel kellene dicsekedni, nem azzal hogy hamarosan mi leszünk Európa Dubaja.

Apropó, mostanában erősen lekonyult a népszerűségi mutatód. A jogállam leépítése közben szakíthatnál időt egy kis imidzsváltásra is.

Mondták már, hogy jól állna a szögletes bajusz?

A bejegyzés trackback címe:

https://vadistaszandal.blog.hu/api/trackback/id/tr823285548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása