A rémhíradó ma esti adásából:

Az óvodások is kapnak preambulumot.

 

A tízévesek után az óvodások is kapnak a Fityesz alkotmányból. A fővárosi gyermekintézményekben már elkezdték kiosztását. Mivel a gyerekek még nem ismerik a betűket, az óvónőknek kell felolvasniuk a déli pihenőidőben. A kormány határozatban rögzítette az esemény koreográfiáját:

Felolvasás előtt az óvodai alkalmazottak öltözzenek népviseletbe. Fodrosszoknya narancsszínű pántlikával, gyöngyös koszorúval, selyem keszkenővel. A dadák és gondnokok alakítsanak zümmögőkórust és a háttérben halkan dúdolják a „Felcsúti elvtárs a mi védő apánk” című népdalt.”

 

Hogy az irományt népszerűbbé tegyék, az alkotók a páros oldalakra a „Hófehérke és a hét 2/3 araszos törpe” című mese kifestő változatát szerkesztették be. Alaposabban szemügyre véve Hófehérke erősen hajaz Selmeczi Gabriellára.

A mesetörténet gombolyítása is eltér a megszokottól. A gonosz boszorkányt Gyurcsány Ferenc alakítja, aki egy láda mérgezett sukorói narancsot próbál rásózni a megtévelyedett lányra.

Ezzel újabb adalékkal bővült bűnlajstroma a mesebeli független bíróságon.

A történet szerint a törpék jelenleg száműzetésben élnek. Törpeországot gazdasági csődbe taszították, az elsíbolt törpenyugdíjakból pedig növekedési hormont vettek az óriásoknak. Ezért büntetésül egy sóderbányában kell vezekelniük. Megrögzött szokásaikról azonban nem mondtak le. Minden este nagygyűlést tartanak és 2/3-al megszavazzák, hogy másnap kinek a mézeskalácsát védjék meg maguknak.

Kuka szerepében Szójártó Törpetya szerepel, akit hazugságai miatt némaságra kárhoztatott a három bűbájos.

 

Az átfestett alkotmány megvásárolható a KOKI Terminálnál a Saller utca sarkán.

 

Végezetül kíváncsiak voltunk a gyerekek véleményére is:

-Amikor megtudtuk, hogy briós helyett preambulumot kapunk reggelire, határtalan lelkesedés lett rajtunk úrrá. Hiszen mi is tudjuk, a szellemi táplálék milyen fontos a nemzeti öntudatra ébredéshez!-nyilatkozta kedvesen selypítve a hároméves Karcsika, majd kirohant játszani. Útközben még gyorsan elcserélte a kapott súgógépet egy matchboxra.

 

Megkérdeztük a kis szolíd Arielt is, örült-e az alaptörvénynek, és hányszor fogja elolvasni. Valószínűleg még nem tud beszélni, mert aranyosan csak a középső ujjával mutatta, hogy egyszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://vadistaszandal.blog.hu/api/trackback/id/tr823313788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása