Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott 15 festményt rendelt több mint 20 millió forintért mai magyar festőktől az elmúlt 150 évről.

Kerényi úr, a szóban forgó összeget kérem, az iskolai tantermek fűtésére fordítsák inkább. Cserébe ingyen felajánlok néhány ötletet a közelmúlt nagy eseményeinek megörökítésére:


Orbán V. megfogta az ekeszarvát

 

A képen Orbán V. tart módszertani bemutatót egy ócsai adóstelken. Munka közben a „Szeretnék szántani, hat ökröt hajtani” kezdetű dalt dúdolja. Mivel a talaj alkalmatlan a földművelésre, a háttér team egy remek ötlettel állt elő. A miniszterelnök az udvarra kiterített szőnyegből szabdal csíkokat, ezzel adva értelmet a „nadrágszíjparcella” kifejezésnek.

A háttérben feltűnő birkanyáj utalás a magyar nép békés természetére, akikkel mindent meg lehet etetni, és nem tiltakoznak, ha megkopasztják őket.

Figyeljük meg az ekére applikált favonalzót, mely ékes bizonyítéka a magyarok kifogyhatatlan találékonyságának.

 

 

 

A Fidesz-KDNP kormánytagok megmutatják a kivezető utat a válságból.

 

A lendületet sugárzó csoport magabiztos lendülettel halad a szebb jövő felé. Arcukon a tenniakarás vágya ragyog. A kép kompozíciója a a bal felső sarokból a jobb alsóba ível, ezzel is erősítve a nézőben a lejtőn haladás érzetét. Matolcsy Gy. fehér úszósapkában mint az árfolyam ellen küzdő hős jelenik meg. Éppen átugrik (átesik) az államadósság elleni harc első áldozatán.

Ők már látják a fényt az alagút végén. Lehet, hogy csak egy szembejövő gyorsvonat?

 

 

Merjünk nagyot ásítani

 

A festmény egy Fityeszes képviselőt ábrázol egy éjszakába nyúló ülés után. A festő érzékletesen ábrázolja az arcon kiülő fáradtság nyomait. A hosszan tartó szellemi erőfeszítésnek állít emléket, melyet a „Most az igen vagy a nem gombot kell nyomnom” dilemmája okoz. Végül mindig az igen gomb győz, de ez csak a képen ábrázolt személynek okoz pillanatnyi ellazulást. Bennünk, nézőkben ellenkező hatást vált ki.

Egyes amatőr művészettörténész politológusok más véleményen vannak a mű témáját illetően. Szerintük a kép azt a drámai pillanatot ábrázolja, amikor Szájtátó Péter szóvivő legnagyobb hazugságainak kimondása közben az egyik megakadt a torkán.

A bejegyzés trackback címe:

https://vadistaszandal.blog.hu/api/trackback/id/tr83366214

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutas József - SZENT GYÖRGY POLICE PÓLÓBAN? 2011.11.10. 08:38:08

A Széchényi Könyvtárban fegyveresek őrzik a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott által több mint húszmillió forintért megrendelt történelmi tárgyú festményeket, amelyek részben az új alaptörvény díszkiadásának illusztrációjaként fognak szolgálni....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása